Schoolplannen
Schoolplan
Doel van het schoolplan is het systematisch inschatten van het toekomstperspectief van de school en het verkrijgen van de middelen om voorgenomen activiteiten te realiseren. Met het schrijven van een schoolplan geven we aan dat onze school als maatschappelijke onderneming moet worden gezien; een onderneming die
onderwijs en opvoeding aan kinderen levert, maar ook opvang voor ouders verzorgt.
Het schoolplan is een samenhang met de schoolgids. Het is een verantwoordingsdocument voor de keuzes die de school maakt om haar doel(en) voor de komende jaren te bereiken. Samen met de MR bewaken we middels dit plan de voorgenomen doelen.
Schoolgids
De schoolgids is van belang voor zowel de huidige als de toekomstige leerlingen van onze school, maar ook voor iedereen die belangstelling heeft voor onze school en graag wil weten wat van ons verwacht mag worden. Wij willen graag zo transparant mogelijk zijn over de manier waarop wij het onderwijs op OBS De Wilgen inrichten.
In deze gids kunt u informatie lezen over de kenmerken en andere praktische informatie over onze school, onze missie en visie en de speerpunten. Tevens hebben wij de praktische en inhoudelijke organisatie van ons onderwijs omschreven, resultaten en leerling-zorg. Tot slot geven wij u inzicht in hoe wij omgaan met zaken als bijvoorbeeld verlof, privacy, procedures en regelingen.
Schoolondersteuningsprofiel
Alle basisscholen zijn wettelijk verplicht inzichtelijk te maken hoe zij ondersteuningsmogelijkheden op hun school vormgeven. Het doel van dit document is om het aanbod in kaart te brengen, op welke gebieden de school zich verder wil ontwikkelen en verantwoording afleggen.
Schoolveiligheidsplan
In dit document staat het beleid rondom de uitvoering en borging van (sociale) veiligheid op OBS De Wilgen omschreven. Het doel is om een fijne, open en transparante school te zijn, waarin elke leerling en leerkracht zich erkend voelt en in vol vertrouwen van elkaar geleerd wordt.
De visie op (sociale) veiligheid staat centraal, evenals wie welke taak heeft, hoe we afspraken vastleggen en borgen, hoe we meten, wat onze hulplijnen zijn, met wie we samenwerken, hoe we omgaan met kwetsbare leerlingen en hoe we aankijken tegen burgerschap & sociale integratie. Zie tabblad 'afsprakenkaarten' voor de protocollen die bij dit document horen.
Voor meer informatie over AVG binnen het basisonderwijs verwijzen wij u naar de volgende website:
https://oudersenonderwijs.nl/kennisbank/privacy-en-leerlinggegevens/